Trainingen

Training als voorbereiding op de voorstelling van 30 april in Scherpenzeel met trainer Hans Koops.

————————————————————–
Even voorstellen
:
Martin Forget
Martin Forget maakt bijzondere familievoorstellingen, theatervoorstellingen, mimeanimaties en straattheater. Zijn werk wordt gekenmerkt door krachtige visuele humor, een groot inlevingsvermogen en spontane interacties met het publiek. Als geen ander weet hij herkenbare gevoelens en situaties te verbeelden en over te brengen. Naast zijn eigen voorstellingen verzorgt Martin workshops ‘mime en clownerie’ voor kinderen, jongeren en volwassenen, zowel voor particulieren als voor het bedrijfsleven. De producties van Martin zijn te zien in theaters, op scholen en op festivals in binnen- en buitenland.

training2

————————————————————–
Tijdens het kerkenraadsweekend van de Fonteinkerk Amersfoort hebben clowns Kuria en Harro een workshop gegeven met als thema ‘Authenticiteit’. De rode draad van de workshop was ‘contact maken’ en kwam in elke spelvorm terug. Het ging over vragen als: Hoe maak je als ouderling of diaken contact met de kerkgemeente? Hoe neem je een bedankje of compliment in ontvangst? Hoe laat je zien dat je trots bent op wat je in de kerkgemeente doet? Hierin was de clown het middel om tot spel te komen. Welk antwoord geeft de clown op deze vragen en hoe speelt hij die uit?

kerkenraad

————————————————————–
Yolda is enige tijd geleden gestart met het geven van workshops ‘Clownerie voor Kinderen’. Met name in de kinderopvang [bso] hebben wij intussen ruime ervaring opgedaan. Vandaag heeft Lidion Zierikzee [docente drama, clown, theatermaker] ons een training gegeven naar aanleiding van vragen en spelsituaties, die wij in de praktijk zijn tegengekomen. Het tastbaar resultaat van de dag was de formulering van de 3 kernwaarden van Yolda: Vertrouwen, Veiligheid en Verbinding

.lidion

1